Golfregler

Det finns en mängd golfregler att hålla reda på när man spelar golf. Spelens regler är viktiga för att göra spelet rättvist. Reglerna som finns i golf är internationella och gäller i princip samtliga banor i världen.

golfreglerDe grundläggande reglerna på en golfbana är ganska enkla. I allt golfspel gäller att man är ärlig och att man visar hänsyn på banan. På en golfbana håller man reda på varandra i gruppen, så att ingen fuskar. Det kallas för att vara markör. Man ska respektera andra spelare och spela säkert.

När det gäller själva spelet är golfregel nummer ett är att man spelar bollen där den ligger på den bana som finns. Det är utgångspunkten. Ibland går inte det och då har man rätt att ändra bollens läge utefter vissa regler. Man får heller inte fösa bollen, utan man ska ha rena slag. Om man nuddar bollen med klubban räknas det som ett slag. Den spelare som vann föregående hål är först som utslagsman på nästa hål. När man är på tee får man sätta bollen på en peg. Vad gäller utrustningen får man bara spela med godkända klubbor och bollar.

Det finns en mängd olika speciella golfregler för när man får byta boll, när man får flytta och droppa en boll, vad som händer om man hamnar utanför banan eller av någon anledning inte kan slå iväg bollen från det ställe där den hamnat.

Det är ingen som begär att man ska kunna alla dessa golfregler utantill. Däremot ska man kunna ta reda på det. När man spelar golf ska man därför ta med sig regelboken och ha god kunskap om registret och hur man hittar den regel som gäller för just den situation som uppstår på banan.