Golfutrustning

Utrustningen är kanske halva spelaren ändå. Vilken typ av golfutrustning man väljer beror mycket på vilken typ av spelare man är. Precis som i all annan sport blir utrustningen viktigare ju duktigare man är.

Golfklubborna är den klart viktigaste golfutrustningen. Alla klubbor ska vara godkända enligt en internationell standard. Totalt får man ha 14 stycken olika klubbor, men för en glad amatör räcker det med en 6-7 stycken. I basutrustningen i en golfutrustning ingår en fairway woods för att slå långa slag med, en wedge för de korta slagen, järnklubbor i olika storlekar för inslag på banan och en putter. Det finns olika typer av skaft för olika typer av spelare. Skillnaden är böjligheten i skaftet och vilken böjlighet man ska ha beror både på vilken typ av spelare man är och hur van man är vid att spela.

GolfutrustningGolfklubborna förvarar man i en golfbag. För den glada amatören går vilka golfbollar som helst bra. Eftersom man ofta lyckas slå bort dem kan det vara klokt att investera i en billigare variant till en början. När man blir duktigare blir bollen allt viktigare och man hittar snart sina favoriter. Peggar är också bra att köpa in så att man kan göra bra slag från utslagsplatsen.

Andra viktiga utrustningsdetaljer är kläderna. Ofta ser man golfare i speciella golfkläder. Det kan vara klokt att investera i handskar, varav det är vanligast att man använder en av dem, på den hand man håller längst upp på klubbskaftet. För en högerhänt spelare är det den vänstra handen. Det är också viktigt att ha ett par riktiga skor så att man får grepp på gräset. Resten av kläderna handlar mycket om tycke och smak och att man finner snygga kläder som ändå är bekväma.